کابینت ام دی اف

کابینت آشپزخانه علاوه بر فضا سازی برای شما تاثیر زیادی در دکوراسیون خانه شما دارد. با توجه به گرایش مردم به کابینت‌های مدرن و آشپزخانه‌های به روز شده فضای نشیمن با آشپزخانه تلفیق شده است یعنی شما علاوه بر انتخاب دکوراسیون منزل باید کابینت‌ها و وسایل آشپزخانه را نیز مناسب و براساس فضای خانه هود انتخاب کنید. با پیشرفت روز افزون صنعت چوب حجم زیادی از انوع کابینت روانه بازار شده است. اما در بین تمامی این مدل‌ها، کابینت ام دی اف حس و حال دیگری دارد!

شما باید با درنظر گرفتن بودجه تعیین شده، سلیقه مخصوصا سلیقه خانووم خونه و فضای منزل خود نوع کابینت آشپزخانه خود را انتخاب کنید. چه در حال ساخت آشپزخانه‌ای جدید در خانه جدید باشید، چه در حال تغییر دکوراسیون آشپزخانه قدیمی، انتخاب کابینت آشپزخانه همیشه مهم ترین عنصر در طراحی و نقشه ریزی دکوراسیون آشپزخانه خواهد بود. شما در انتخاب نوع، رنگ و جنس هیچ محدودیتی ندارید و اگر کابینت شما سفارشی باشد همه چیز در دست شماست و می توننید تغییرات مورد نظرتان رل بدهید.

کابینت آشپزخانه

MDF مخفف نوعی چوب مهندسی شده است. نام کامل آن تخته فیبر متوسط ​​است. MDF شامل صفحات نازک ساخته شده از الیاف چوب ، رزین و موم است. وقتی صحبت از چوب مهندسی می شود ، MDF غالباً یک سطح بالاتر از تخته سه لا در نظر گرفته می شود. این متراکم تر ، قوی تر و با دوام تر است. به همین دلایل ، تقریباً به اندازه چوب جامد کاربرد دارد.

 

بسیاری از صاحبان خانه تمایل دارند که چوب MDF را پایین نگاه کنند با این تصور که وقتی در برابر چوب جامد اندازه گیری می شود عملکرد ضعیفی دارد. اما همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ، هر دو چوب جامد و MDF چوب دارای نقاط خوب و بد هستند. شرایطی وجود دارد که MDF گزینه برتر است.

کابینت ام دی اف چیست؟

ام دی اف مخفف کلمه Medium-density fibreboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است. در واقع ام دی اف از ذرات خرده شده چوب تشکیل شده است. این الیاف توسط چسب یا رزین در یک دستگاه متراکم و فشرده شده و سپس تحت حرارت خشک می‌شوند و بعد از آن به قطعات مناسب برش می‌خورند. فرق این تخته با تخته‌های خرده چوب در اندازه‌های الیاف آن‌هاست. تخته خرده چوب از تکه‌های بزرگتر چوب تشکیل شده است. MDF از رنگ و بافتی ثابت برخوردار است و اغلب دقیقاً مانند درب افرا رنگ شده به نظر می‌رسد. جنس کابینت آشپزخانه ممبران نیز از ام دی اف است.

انواع مدل کابینت ام دی اف

قطعات ام دی اف خام در کارخانه توسط دستگاه cnc حکاکی و کنده کاری می‌شوند و سپس در دستگاه پرس وکیوم روکش می‌شوند و یا رنگ می‌شوند این روکش‌ها از جنس pvc هستند و رنگی مات یا براق دارند. کابینت‌ها ام دی اف از نظر جنس و رنگ دارای انواع بسیار متنوعی هستند. همانطور که گفته شد، کابینت‌های ام دی اف را می‌توان به دو گروه زیر طبقه‌بندی کرد:

 

ام دی اف مات

ام دی اف براق

مزیتهای کابینت ام دی اف (MDF) :

قابلیت ابزارخوری ورق هاو قابلیت ماشین‌کاری

دارای لبه های صاف و یک دست و یکنواخت

عدم نمایش ایرادات به واسطه قرار گرفت روکش روی آن

مقاومت بالا در برابر فشرده شدن

زیبایی ظاهری مناسب، طبیعت مناسب و ظریف و وجود روکش های شبیه به چوب

انواع ورق های ام دی اف در رنگ های مختلف

انواع ورق های ام‌دی‌اف در رنگ های مختلف

قیمت مناسب نسبت به مابقی انواع کابینت آشپزخانه

مزایای کابینت ام دی اف

قیمت مناسب این نوع کابینت نسبت به مدل‌های دیگر آن باعث شده که اکثر مردم توان خرید آن را داشته باشند به همین دلیل یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت است. رنگ بندی متنوع و طرح و نقشه‌هایی که روکش ملامینه آن دارد این امکان را به مصرف کننده می‌دهد رنگ کابینت خود را با سایر اسباب و اثاثیه منزل متناسب کند. همچنین قابلیت برش کاری خوب و پیچ گیری نسبتاً مناسب و وزن مخصوص مناسب آن باعث می‌شود که استفاده از ام دی اف برای ساخت انواع لوازم چوبی نظیر کمد و کابینت راحت باشد.

 

مزایا کابینت ام دی اف

احتمالاً بزرگترین مزیت MDF در مقابل چوب هزینه است. یک آشپزخانه چوبی تزئین شده معمولاً حدود ۱۵-۲۰٪ بیشتر از همان سبک درب در MDF است. ام دی اف یک محصول مفید از مشتقات چوب است که عمدتا به دلیل قیمت خوب و فقدان نقص طبیعی مثل چوب در ساخت کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

هزینه مناسب

قابل برشکاری

موجود در اندازه و مدل‌های مختلف

پایدار و مقاوم

عدم داشتن نقص‌های طبیعی مثل گره‌های موجود در چوب

کابینت ام دی اف سفید با سر ستون منبت و وسایل استیل

کابینت ام دی اف سفید با سر ستون منبت و وسایل استیل

 

معایب کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف در کنار مزایای بی‌شماری که دارد، دارای معایبی نیز می‌باشد. از جمله مهم‌ترین معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

قرار گرفتن کابینت ام دی اف در معرض آب باعث متورم شدن و باد کردن آن می‌شود. به همین دلیل است که حتماً باید از روکش‌های ضد آب استفاده کرد.

یکی از عیوب اصلی این نوع کابینت‌ها، مقاومت کمی است که در برابر آب دارند. به همین دلیل است که این کابینت‌ها بعد از قرار گرفتن در معرض رطوبت زیاد می‌پوسند. برای برطرف کردن این عیب نیز راهکارهای مختلفی وجود دارند از جمله آب‌بندی درست. بنابراین، باید از چسب‌های مناسب مانند چسب‌های آکواریوم برای آب‌بندی درست کابینت‌ها استفاده کرد که البته این کار هزینه‌بر است.

مقاومت بالای ام دی اف باعث می‌شود تا دوباره چسباندن آن بعد از ترک‌خوردگی یا شکستن بسیار دشوارتر از کابینت‌های چوبی باشد.

کابینت ام دی اف نیاز به نگهداری بیشتری دارد. کابینت‌های ام دی اف در صورتی که از دوام خوبی برخوردارند که هیچ خراش یا ترکی برندارند. در غیر این صورت، در معرض آسیب‌های بیشتری قرار می‌گیرند. از طرف دیگر، امکان تعمیر این مدل از کابینت‌ها هم وجود ندارد. از آنجایی که آسیب نرسیدن به کابینت‌های ام دی اف اجتناب‌ناپذیر است، پس می‌توان گفت که طول عمر این نوع کابینت‌ها در مقایسه با انواع دیگر کوتاه‌تر ات.

ام دی اف نسبت به گرما و حرارت بسیار حساس است. در نتیجه، کابینت‌هایی که در اطراف اجاق گاز قرار می‌گیرند، بعد از مدتی پوسته پوسته یا برجسته می‌شوند. حتی ممکن است که رنگ آن‌ها نیز تغییر کند.

ام دی اف‌های مات را می‌توان بهترین مدل کابینت ام دی اف مدرن دانست. برای مات شدن کابینت‌های ام دی اف هم می‌توان از رنگ‌ و هم از روکش استفاده کرد. رنگ‌های بکار رفته در کابینت‌های ام دی اف بسیار متنوع هستند و در نتیجه، می‌توانید به آسانی رنگ دلخواهتان را انتخاب کنید.

کابینت های ام دی اف

منطقه دیگری که از MDF استفاده می شود قفسه بندی است. چه داخل کابینت باشد ، چه قفسه دیواری باز یا قفسه کتاب ، MDF به دلیل سطح صاف ترجیح داده می شود. اما در مورد قرار دادن وزن زیاد روی آن مراقب باشید زیرا با گذشت زمان ممکن است آویزان شود. اگر قصد دارید وزنه های سنگینی را روی قفسه های MDF قرار دهید ، تقویت آن را با چوب جامد در نظر بگیرید.

سرانجام ، از MDF به عنوان ماده ای برای درب های داخلی و خارجی بسیار استفاده می شود. تخته های MDF مخصوص ساخته شده اند که شیک ، مقاوم و با دوام هستند. در واقع درب های MDF می توانند گزینه های سفارشی سازی بیشتری نسبت به درب های جامد چوبی ارائه دهند.

هر دو نوع چوب خوب هستند و ما نمی توانیم هیچ یک از آنها را برنده نهایی معرفی کنیم. این به این دلیل است که هر دو نکات مثبت و منفی خود را دارند. شرایطی وجود دارد که یکی بهتر از دیگری است. اما در مورد درب کابینت ، ما MDF Wood را بسیار توصیه می کنیم. این مزایای بسیار بیشتری نسبت به چوب جامد دارد.

 

کابینت‌های ام دی اف براق به دو روش تهیه می‌شوند: روش رنگ و روکش PVC. با این وجود، رنگ با روکش دارای تفاوت‌های قابل توجهی هستند از جمله:

 

رنگ از روکش گران‌تر است اما موجب تمیزتر و صیقلی‌تر به نظر رسیدن کابینت می‌شود.

در استفاده از روکش، معمولاً یک طرف را ملامینه می‌کنند و در طرف دیگر از روکش پلاستیکی براق استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که روکش از کیفیت پایین‌تری نسبت به رنگ برخوردار است.

استفاده از کابینت‌های براق در آشپزخانه‌های کوچک بسیار توصیه می‌شود زیرا باعث بزرگ‌تر دیده شدن فضا می‌گردند. بنابراین، اگر اشپزخانه‌ی کوچکی دارید، بهترین گزینه استفاده از کابینت‌های ام دی اف براق رنگ روشن است.

 

کابینت ام دی اف روشن با پیشخوان گرانیت قرمز وکاور هود

کابینت ام دی اف روشن با پیشخوان گرانیت قرمز وکاور هود

 

رنگ بندی کابینت ام دی اف

اینکه چگونه آشپزخانه‌ی خود را با رنگ بندی کابینت ام دی اف زیباتر کنید شاید یک چالش مهم در طراحی آشپزخانه شما باشد که باید با هماهنگی طراحان و سازندگان و اعمال سلیقه درست آن را به بهترین شکل پیش ببرید.

رنگ بندی کابینت آشپزخانه ام دی اف یک عنصر مهم در طراحی آشپزخانه شما است. پالت رنگی که شما انتخاب می‌کنید برای شخصیت آشپزخانه‌ی شما یک لحن ایجاد می‌کند. طرح آشپزخانه‌ی شما گرم است یا سرد؟ انرژی‌زا و آتشین است یا آرام و بی‌جنبش؟ مکانی برای کارهای اجتماعی است یا محلی برای آماده‌سازی غذای مفید؟ پالت رنگ مورد استفاده در طراحی آشپزخانه‌ی شما این احساسات را نسبت به خانه، چه برای اعضای خانواده و چه برای مهمانان و … به ارمغان می‌آورد.

 

قبل از انتخاب رنگ‌ها نکات زیر را بررسی و در انتخاب رنگ دقت کنید:

 

اگر آشپزخانه شما کوچک است از کابینت‌های رنگ روشن استفاده کنید.

در آشپزخانه‌ای که نور طبیعی کم است و نورپردازی ضعیف هیچ وقت از کابینت تیره استفاده نکنید.

اگر به تمیزی بیش از اندازه اهمیت می‌دهید طرح یا رنگی را انتخاب کنید که سهولت پاکیزگی آن بالاتر باشد.

 

 

کابینت آشپزخانه ام دی اف با فضاسازی زیاد و طراحی مدرن

کابینت آشپزخانه ام دی اف با فضاسازی زیاد و طراحی مدرن

رنگ‌های پانتون چیست؟

پانتون (به انگلیسی: Pantone) شرکتی است در شهر نیو جرسی که به‌خاطر سیستم رنگ پانتون (PMS) که فضایی رنگی و اختصاصی است و در صنایع به‌ویژه چاپ استفاده می‌شود، شناخته شده است. از این سیستم گاهی نیز در تولید رنگ، پارچه و پلاستیک نیز استفاده می‌شود. سیستم تطبیق رنگ پانتون سیستمی برای تولید رنگ استاندارد است. با استفاده از این استاندارد رنگ، تولیدکنندگان مختلف در مکان‌های مختلف می‌توانند به سیستم پانتون مراجعه کنند تا مطمئن شوند رنگ مورد استفاده آن‌ها، همان رنگی است که می‌خواهند بدون آن‌که با رنگ تماس داشته باشند.

 

پالت رنگی پنتون 2021

نکاتی برای رنگ بندی کابینت ام دی اف با توجه به پالت رنگی

احتمالاً ساده‌ترین راه برای شروع کردن، کار کردن با (پالت رنگ پانتون بهاری برای ۲۰۲۱) برای طراحی رنگ آشپزخانه شما و الهام گرفتن از نمونه‌هایی که تا آن زمان در گالری آشپزخانه طراحان هست، است و زیباترین نتیجه را به ارمغان می‌آورد.

 

شما مشاهده می‌کنید که پالت پنتون با ترکیبی خوب از رنگ‌های خنک و گرم به‌ خوبی تعادل بین رنگ‌های خنثی و تند را رعایت می‌کند. تفاوت قابل‌توجه در رنگ‌های ۲۰۲۱ این است که آن‌ها پیچیده‌تر و شامل رنگ‌های روشن و شفاف و ترکیبی از رنگ‌های مهیج و دراماتیک هستند. این به این معناست که شما نباید رنگ‌های استاندارد را به خود تحمیل کنید تا به طراحی خاصی نزدیک شوید.

 

طراحی گرم با هاله‌هایی سرد

در این آشپزخانه رنگ غنی و گرم چوب با یک دیوار پوش سرد و خنثی ترکیب فوق العاده ای را تشکیل داده است. این گرمی و سردی کنار هم تعادل را در محیط ایجاد می‌کند و همچنین چشم نیز از رنگ محیط به دلیل تعادل ما بین رنگ‌ها خسته نمی‌شود.

خاکستری خنثی‌ترین رنگ موجود است پس در کنار رنگ گرمی مثل چوب که تناژ قهوه‌ای و قرمز دارد جلوه بصری بالایی دارد و تعادل در آن به خوبی حفظ شده است. کف پوش‌های چوبی روشن نیز در این ترکبی جایگاه خود را دارند. استفاده از وسایل آشپزخانه مشکی نیز جلوه خوبی به فضا بخشیده است. در انتخاب رنگ‌ها دقت کنید تا بالانس خوبی از رنگ‌ها ایجاد کنید.

هیچ کس اندازه شما نمی‌تواند به بهترین شکل ممکن محل زندگی و کار شما را چیدمان و طراحی کند. پس فارغ از مد و اصرار طراحان ترکیب رنگی و مدل کابینت ام دی اف خود را انتخاب کنید. البته روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به شما کند.

کابینت چوبی ام دی اف با رنگ بندی زیبا

کابینت چوبی ام دی اف با رنگ بندی زیبا

 

طراحی معاصر با طیف گرم

در این آشپزخانه با کابینت ام دی اف ترکیب رنگی فوق العاده ای مشاهده می‌شود. قرار دادن رنگ سفید که تقریبا یک رنگ خنثی محسوب می‌شود در کنار رنگ گرم چوب در پرده‌ها و کف زیبایی دو چندانی به فضا بخشیده است. در مرکز این آشپزخانه سفید یک جزیره با چوب تیره استفاده شده است که همخوانی عالی با فضا دارد. ترکیب یک رنگ خنثی در کنار رنگ‌هایی که تناژ قهوه‌ای، کرم و یا قرمز دارند بسیار متعادل و زیباست.

 

قرار دادن المان‌های دیگر با رنگ‌های گرم متفاوت مثلا سبز نیز می‌تواند جذاب به نظر برسد. یک گلدان کوچک در یک فضای گرم باعث تعادل رنگ در محیط آشپزخانه شما با کابینت ام دی اف می‌شود. این ترکبی رنگی می‌تواند محیطی گرم و صمیم برای شما و اعضای خانواده‌تان فراهم کند.

 

آشپزخانه ام دی اف رنگ بندی سفید و کرم

طراحی خنک و مدرن

این آشپزخانه می‌تواند نمایانگر یک پالت رنگی پنتون ۲۰۲۱ باشد که شامل خاکستری، طیف ملایمی از سفید و همچنین کرم روی کاشی‌های بین دیوارهای کابینت است. یک طراحی خنک و مدرن و خنثی با یک پس زمینه پیچیدگی و هیجان و فضایی دراماتیک را ایجاده کرده است.

 

رنگ تیره در قسمتی از سقف، در حاشیه پنجره‌ها، پایه جزیره و پیشخوان تعادلی رنگی خنثی را ایجاد کرده است. فضای یک دست خنثی و ملایم می‌تواند خسته کننده باشد پس رنگ‌های گرم اما طبیعی مثل چوب را به رنگ بندی کابینت ام دی اف خود اضافه کنید تا حس بهتری در محیط داشته باشید.

 

کابینت ام دی اف سفید مشکی

این رنگ کابینت در واقع یکی از محبوب‌ترین ایده های انتخاب رنگ کابینت در سال جاری است. ترکبی رنگ خنثی سفید در کنار یک رنگ تند مانند مشکی تعادل رنگی خوبی ایجاد کرده است. البته شما می‌توانید رنگ‌های دیگر را نیز به صورت جزئی مانند گلدان یا وسایل کوچک به دکور آشپزخانه اضافه کنید. استفاده از وسایل آشپزخانه سفید یا مشکی نیز می‌تواند برای تکمیل این طراحی ایده خوبی است. البته که اگر به عکس زیر دقت کنید طراحی کابینت منحنی را نیز در مشاهده می‌کنید. ورقه‌های mdf در دستگاه به صورت فوق العاده ای به حالت کروی تبدیل می‌شوند تا شما بتوانید از همه فضاهای آشپزخانه خود استفاده کنید.

مدل کابینت ام دی اف کرم قهوه‌ای

کابینت‌های ام دی اف کرم قهوه‌ای از جمله جدیدترین مدل‌ کابینت محسوب می‌شوند. رنگ قهوه‌ای از قدیم یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های بکار رفته در کابینت‌ها بوده است. حتی امروزه، با وجود تنوع رنگ کابینت‌ها، باز هم کابینت‌های قهوه‌ای از محبوبیت بیشتری در مقایسه با سایر رنگ‌ها برخوردار هستند. در کنار رنگ قهوه‌ای می‌توان از رنگ‌های دیگری مانند سفید یا کرم نیز استفاده کرد. رنگ کرم، رنگی خنثی و بسیار شیک است که هماهنگی مناسبی با تم قهوه‌ای آشپزخانه دارد.

 

هنگام استفاده از رنگ کرم قهوه‌ای برای کابینت‌های ام دی اف خود باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ کفپوش و دیوارها نیز با رنگ کابینت‌ها هماهنگ باشند. در غیر این صورت، کابینت‌ها جلوه‌ی زیبایی نخواهند داشت. اگر قصد دارید رنگ غالب کابینت‌ها را رنگ قهوه‌ای انتخاب کنید، حتماً از یک نورپردازی مناسب استفاده کنید. پرنور شدن فضای آشپزخانه باعث می‌شود که آشپزخانه دلگیر به نظر نرسد.

 

توجه به کنتراست بین کابینت‌ها و سایر المان‌های آشپزخانه باعث می‌شود که آشپزخانه دلگیر نشود و زیباتر جلوه کند. ترکیب رنگ کرم قهوه‌ای با تمام رنگ‌ها هماهنگ نمی‌شود. در نتیجه، باید در انتخاب الما‌ن‌های دیگر آشپزخانه دقت بسیار زیادی کرد. با این وجود، این ترکیب رنگ را می‌توان یکی از شیک‌ترین مدل‌های کابینت‌های ام دی اف دانست.

 

بهترین رنگ کابینت ام دی اف

در حال حاضر بهترین و محبوب‌ترین رنگ‌ها برای کابینت ام دی اف در همه جای دنیا و حتی ایران رنگ سفید و رنگ های روشن است. البته که رنگ‌های خنثی نیز به تازگی در بین خانواده‌های جوان محبوب شده است. رنگ خاکستری یک رنگ دوست داشتنی اما خنثی است که شما می‌توانید با دیگر رنگ‌ها آن را ادغام کرده و فضای منزل خود را فوق العاده‌تر کنید.

 

رنگ سفید فضایی روشن، بزرگ و گرم را به شما هدیه می‌دهد. از کاشی‌های رنگی برای تعادل رنگی استفاده کنید. قفسه‌های باز چوبی در یک فضای کاملا سفید بسیار چشم نواز و جذاب است پس از روتین‌ها پیروی نکنید. بر اساس سلیقه خود آشپزخانه را تکمیل کنید.

 

کابینت ام دی اف آشپزخانه کوچک

هنگام انتخاب کابینت ام دی اف آشپزخانه کوچک خود باید به نکاتی دقت کنید. اینکه آیا رنگ انتخابی متناسب فضای شما هست یا خیر. توجه داشته باشید رنگ‌های تیره آشپزخانه کوچک را بسته‌تر نشان می‌دهند. دوما اینکه دوست دارید ام دی اف شما براق باشد یا مات. کابینت آشپزخانه ام دی اف براق فضای شما را بزرگتر نمایش می‌دهد و این خود یک مزیت محسوب می‌شود.

 

 

مزایای کابینت ام دی اف

مزایای کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف چگونه ساخته می‌شود؟

ام دی اف از جمله مواد اولیه‌ای است که در ساخت مبلمان، سرویس خواب و کابینت بسیار کاربرد دارد. ام دی اف از چوب‌های خرد شده‌ی مصنوعی ساخته می‌شود. این چوب‌های خرد شده تحت فشار و حرارت بالا با رزین ترکیب می‌شوند و ام دی اف را تشکیل می‌دهند. ام دی اف از نظر استحکام، نفوذناپذیری و همچنین مقاومت در برابر آتش دارای خواص بهتری در مقایسه با چوب است. علاوه بر این، قابلیت ماشین‌کاری بالای آن باعث شده است که به طور گسترده در صنعت کابینت‌سازی بکار رود. به طور کلی، ضخامت ام دی اف‌ها بین ۳ تا ۴۰ میلی‌متر است.

 

مراحل ساخت کابینت ام دی اف به شرح زیر است:

اندازه‌برداری آشپزخانه: پیش از ساخت کابینت ام دی اف، ابتدا باید اندازه‌ی آشپزخانه و محل دقیق تاسیسات مشخص شوند.

ارائه‌ی طرح پیشنهادی: در گام بعدی، یک پیش‌طرح برای نشان دادن طراحی کابینت‌های ام دی اف از زوایای مختلف به مشتری ارائه می‌شود تا طبق سلیقه‌ی او ساخته شود.

طراحی کابینت و تعیین رنگ آن: به منظور طراحی کابینت از نرم‌افزارهای مختلفی از جمله  ۳Dmax و Catia استفاده می‌شود. رنگ کابینت نیز بر اساس کاتالوگ توسط مشتری انتخاب می‌شود. همچنین می‌توان از روکش‌های طبیعی با مصنوعی بر روی ام دی اف استفاده کرد.

برش قطعات: پس از تعیین ضخامت برش‌ها، قطعات باید بر اساس اندازه‌های مشخص شده برش داده شوند. فرآیند برش‌کاری از دو مرحله‌ی خرد کردن ورقه‌ها و اندازه‌گیری دقیق تخته‌ها تشکیل می‌شود.

لبه چسبانی: در این مرحله، از نوارهای مختلف به منظور محافظت از لبه‌های کابینت در برابر ساییدگی نفوذ آب استفاده می‌شود. این مرحله بیشتر جنبه‌ی زیبایی دارد.

 

شیارزنی و سوراخ کردن قطعات: شیارزنی و سوراخ کردن قطعات به منظور قرار گرفتن فیبر قطعات در کابینت‌های زمینی و دیواری اهمیت دارد. همچنین، فرآیند مونتاژ را نیز تسریع می‌بخشد.

مونتاژ: مرحله‌ی نهایی، مونتاژ کردن قطعات مختلف به یکدیگر است. مونتاژ یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت کابینت ام دی اف است چراکه اگر به دقت انجام نشود، طراحی با مشکل روبرو خواهد شد.

 

نحوه‌ی تمیز کردن کابینت ام دی اف

همانطور که گفته شد، کابینت‌های ام دی اف نیاز به نگهداری و مراقبت بسیار زیادی هستند. در غیر این صورت، طول عمر چندان زیادی نخواهند داشت. اثر چربی، آب یا غیره موجب کثیف شدن این نوع کابینت‌ها می‌شوند و در نتیجه، طول عمر آن‌ها را کاهش می‌دهند.

به منظور تمیز کردن کابینت‌های ام دی اف به روش درست حتماً باید از یک تکه پارچه‌ی نرم مرطوب استفاده کنید. استفاده از اسید، پاک‌کننده‌های قوی و اسکاچ باعث آسیب رساندن به ساختار کابینت می‌شود. کشوی کابینت‌ها را می‌توانید به کمک یک تکه اسفنج نرم یا دستمال مرطوب تمیز کنید. برای تمیز کردن شکاف‌ها نیز از مسواک استفاده کنید.

 

به طور کلی توصیه می‌شود که درب کابینت برای مدت زمان طولانی باز نماند چراکه باز ماندن آن برای زمان طولانی هم به لولای درب آسیب می‌زند و هم باعث آلودگی فضای داخلی کابینت می‌شود.

 

در صورتی که کابینت با لکه‌ی چربی کثیف شده است، لکه‌ها را می‌توانید به کمک ترکیب سرکه با آب تمیز کنید. به یاد داشته باشید که از یک دستمال نرم برای این کار استفاده کنید. در صورتی که از مواد حاوی آمونیاک و پودر استفاده می‌کنید، باید توجه داشته باشید که این مواد ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری را بر بدنه‌ی کابینت وارد کنند. اگر می‌خواهید سطح کابینت ام دی اف برق بزند، می‌توانید از روغن بعد از خشک شدن کابینت استفاده کنید. استفاده از روغن بر روی انواع کابینت‌های ام دی اف امکان‌پذیر است.

 

نکات مهم تمیز کردن کابینت ام دی اف

به طور کلی، هنگام تمیز کردن کابینت‌های ام دی اف به موارد زیر توجه کنید:

ابتدا گرد و غبار روی کابینت را با دستمال نخی تمیز کنید.

از ترکیب مایع ظرف‌شویی و آب نیز می‌توانید استفاده کنید.

اگر لکه‌ی چربی وجود ندارد، لزومی به استفاده از مایع ظرف‌شویی و آب نیست و می‌توانید کابینت‌ها را با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کنید.

برای براق و درخشندگی بدنه‌ی کابینت می‌توانید از روغن یا سرکه استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتماً سرکه را با آب رقیق کنید.

برای از بین بردن لکه‌های چربی می‌توانید از جوش شیرین رقیق شده با آب نیز استفاده کنید.

استفاده از وایتکس یا مواد شوینده‌ی الکل‌دار موجب آسیب رسیدن به کابینت می‌شود.

رطوبت باقی مانده روی بدنه‌ کابینت باعث پوسیدگی آن می‌شود. پس باید کابینت را سریع خشک کنید.

از اسپری‌های چندمنظوره و دستمال‌های نانو نیز می‌توانید استفاده کنید.

دقت کنید که مواد شوینده وارد درز کابینت‌ها نشود چراکه باعث خرابی آن‌ها خواهد شد.

قیمت کابینت ام دی اف

قیمت گذاری برای کابینت آشپزخانه ام دی اف به عوامل مختلفی بستگی دارد که شما قبل از خرید باید به آنها توجه کنید. البته قیمت کم کابینت های ام دی اف یک مزیت برای آنها محسوب می‌شود. این ارزانی قیمت نسبت به کابینت تمام چوب بیان شده است.

 

جنس بدنه انتخابی شما: ایرانی، خارجی.

روکش انتخابی: مات یا براق.

طرح سفارشی یا آماده.

نوع صفحه انتخابی.

جزئیات اجرایی: نصب، آب بندی.

یراق آلات: لولا، دستگیره، ریل و جک.

با کابینت آشپزخانه ام دی اف دنیای از رنگ و طرح را تجربه کنید

طیف رنگ و طرح در کابینت ام دی اف بسیار بالاست و بنا به سلیقه شما و شرایط مقتضی و البته بودجه شما برای این کار طیف گسترده‌ای از مدل‌ها در اختیار شماست. رنگ و طرح مورد نظر خود را انتخاب کنید و بنا به سلیقه یک خانواده ایرانی فضای خود را طراحی و چیدمان کنید. کابینت های ام دی اف در بین ایرانیان به علت گستردگی رنگ و مدل محبوبیت بالایی دارند.

 

 

ام دی اف (MDF) مخفف Medium-density fibreboard و به معنای ” تخته فیبر با چگالی متوسط” است قیمت کابینت ام دی اف مناسب و صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به کابینت های دیگر دارد در ادامه مطلب به مزایا و معایب کابینت های ام دی اف میپردازیم .

 

انواع عکس ها و مدل های کابینت ام دی اف را خدمتتان شرح میدهیم و نکات لازم جهت رفع ایرادات این نوع کابینت را خدمتتان ارائه میدهیم.

 

ورق خام ام دی اف (MDF)

به نظر درست نمیرسد اسم مدلی از کابینت را کابینت ام‌دی‌اف (MDF) نامید چرا که در واقع تمامی کابینت های تولید شده حداقل در کره زمین از ام دی اف (MDF) ساخته شده است و مغز تمامی کابینت ها از ” تخته فیبر با چگالی متوسط” یا همان ام‌دی‌اف (MDF) ساخته شده است به جز کابینت چوب طبیعی ، انواع کابینت آشپزخانه از دو قسمت تشکیل شده اند که هنگام نصب این دو قسمت به هم مونتاژ میشود.

 

 

 

درب کابینت آشپخانه

دقت کنید که تمامی کابینت ها دارای یک نوع یونیت هستند و تفاوت در اسم ها و مدل های کابینت تفاوت در جنس درب کابینت است، تمامی یونیت ها از ورق های ام دی اف با روکش سفید (ورق های صابونی) تولید میشود و جنس درب ها به انتخاب مشتری تولید و نصب میشود.

 

اما زمانی که اسم کابینت X میاید منظور کابینتی است که “برای ساخت آن از مغر ام دی اف (MDF) خام با روکش X” استفاده میشود.

 

(همانطور که در بالا اشاره شد برای ساخت تمامی کابینت ها از ورق ام دی اف (MDF) خام و روکش تولید شده است)

 

اگر روکش استفاده شده رنگ مات داشته باشد به آن کابینت ام‌دی‌اف مات میگوییم.

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر دوم

اگر روکش استفاده شده رنگ براق داشته باشد به آن کابینت هایگلاس (Highgloss) میگوییم.

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر سوم

اگر روکش استفاده شده به صورت پرس وکیوم باشد به آن کابینت ممبران یا کابینت پرس وکیوم میگوییم.

 

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر چهارم

بنابراین کابینت ها با توجه به جنس روکش درب و نمای آنها اسم گذاری میشود.

 

 

 

اما آنچه که از کابینت ام دی اف در بازار مد نظر است روکش مات است.

 

برای تولید ورق ایرانی (مغز ام دی اف + روکش) جهت ساخت کابینت ام‌دی‌اف ایرانی از مغز ام دی اف ایرانی با روکش های ملامینه ایرانی استفاده میشود.

 

(مثل ورق های ام‌دی‌اف تولید شرکت آرین سینا)

 

روکش های ملامینه کاغذ نقش‌دار آغشته به چسبی است که با فشار و حرارت پرِس شده و بر روی تخته چسبانده می‌شود.

 

برای تولید ورق خارجی (مغز ام دی اف + روکش) جهت ساخت کابینت ام دی اف خارجی از مغز ام دی اف خارجی با روکش های ملامینه خارجی استفاده میشود.

 

(ورق های ام دی اف تولید شرکت فرامید و اکسترا و AGT)

 

 

 

اما تفاوت آن ها در چیست؟

مغز ام دی اف (MDF) خارجی دارای تراکم فیبر بالاتری نسبت به مغز ایرانی دارند که تراکم بالاتر باعث پیچ گیری بهتر برای نصب لولا ها و دستگیره ها میشود و مرور زمان صدای باز و بسته شدن درب کابینت به وجود نمی آید.

برای تشخیص خارجی بودن به مغز ام دی اف دقت کنید مغز MDF های ایرانی نسبت به خارجی تیره تر است و دلیل آن استفاده از چسب بیشتر است.

 

تفاوت مغر ام‌دی‌اف ایرانی با خارجی

روکش های ملامینه خارجی دارای رنگ بهتر و القاء حس طبیعی تری نسبت به روکش های ایرانی دارند.

معایب چوب جامد

آسیب رطوبت

در حالت ناتمام ، چوب ضد آب نیست. در حالی که جنگل های مستحکم تری مانند بلوط قرمز می توانند در معرض رطوبت مداوم قرار بگیرند ، بیشتر چوب ها آسیب می بینند. برای محافظت از چوب ، معمولاً باید از ضد آب استفاده شود.

 

تاب خوردن و ترک خوردن

چوب با تغییر دما و رطوبت منبسط می شود و منقبض می شود. نتیجه این است که تمایل مبلمان چوبی جامد در هنگام قرار گرفتن در معرض نوسانات دما و رطوبت ، تاب می یابد یا حتی ترک می خورد. هنگام رنگ آمیزی چوب ترک خوردگی حتی بیشتر قابل مشاهده است. با گذشت زمان ، سازندگان چوب روش ها و فن آوری های ساختاری را ایجاد کرده اند که تاب و ترک خوردگی را به حداقل می رساند.

آلودگی به اشکال – چوب جامد نسبت به چوب مهندسی در معرض حمله آفت آسیب پذیر است. برای محافظت از چوب به نگهداری منظم و اتمام مناسب نیاز دارد.

 

MDF Board  چیست؟

برای افرادی که جایگزین ارزان تر اما همچنان قوی را برای چوب جامد ترجیح می دهند ، MDF Wood وجود دارد. چوب MDF چیست؟

 

قبل از بیان نکات مثبت و منفی MDF Wood ، ذکر این نکته مهم است که انواع مختلفی از این چوب مهندسی شده وجود دارد. از نظر تراکم ، اندازه ، نوع چسب ، میزان رطوبت ، گونه های چوبی و ضخامت آنها متفاوت است. هر چه تخته MDF ضخیم تر و متراکم تر باشد ، هزینه بالاتری نیز دارد.

 

چرا تخته MDF انتخاب می شود؟

در خانه ها از MDF Wood بیشتر در ساخت درب کابینت استفاده می شود. در حقیقت ، کابینت های چوبی جامد درهای MDF را انتخاب می کنند. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد.

 

MDF Wood تار و ترک نمی خورد. MDF مانند چوب در صورت نوسانات دما و رطوبت منبسط و منقبض می شود. اما بر خلاف Wood ، MDF تاب نمی یابد. این به این دلیل است که هیئت مدیره ، به لطف ساختار خود ، به عنوان یک واحد حرکت می کند. حتی با تغییر شدید رطوبت و دما ، نگران آسیب دیدن درب کابینت نخواهید بود.

تخته MDF از ذرات بسیار ریز ساخته شده است به این معنی که دانه قابل توجهی ندارد. این نتیجه به خصوص و هنگامی که تخته رنگ شده است ، یک پایان بهتر و روان است. اگر می خواهید درهای کابینت را رنگ آمیزی کنید ، ما MDF را بیش از چوب جامد توصیه می کنیم.

 

 

 

 

 

 

معایب کابینت ام دی اف (MDF) :

بزرگترین ایراد کابینت ام دی اف جذب آب است با اینکه روی ورق های ام دی اف با روکش ملامینه چسبیده میشود اما در جاهایی که برش خورده و به واسطه نوار پی وی سی نما شده است یا جاهایی که برش خورده است رطوبت و یا آب بخورد آن را جذب کرده و به مرور زمان باد میکند معمولا تنها جایی از کابینت که با آب در ارتباط است نزدیک به سینک هست که کابینت کاران برای جلوگیری از بروز این مشکل یونیت (چهارچوب کابینت) سینک را از جنس پی وی سی ( پلاستیک) تولید میکنند که کاملا ضد آب هست و جذب آب آن صفر است.

 

باد کردن مغز چوب به واسطه جذب آب و رطوبت از محیط

نکته : قسمت های برش خورده صفحه روی کابینت ها مخصوصا در نزدیکی سینک باید با چسب آکواریوم آب بندی بشود تا مانع از نفوذ آب و آب بندی بشود.

 

طراحی آشپزخانه ها با کابینت های ام دی اف صرفا در سبک مدرن امکان پذیر است

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر پنجم

در مقایسه با سایر کابینت ها از نظر زیبایی نمره کمتری میگیرند و باب میل مشکل پسندان نیست.

 

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر ششم

اگر در طراحی کابینت ام دی اف از صفحه های سنگ طبیعی کورین یا کوارتز استفاده شود به وضوع اختلاف کیفیت قابل مشاهده است و باید از صفحه های شرکتی در ساخت این نوع کابینت ها استفاده کرد.

 

بدیهی است که چوب جامد در اینجا برنده است ، درست است؟ این معمولترین برداشت هنگام مقایسه بین چوب و MDF است. چوب به عنوان این ماده محکم و مستحکم دیده می شود در حالی که هیئت مدیره MDF اغلب به عنوان یک گزینه ضعیف و ارزان به نظر می رسد. حقیقت این است که هر دو مزایا و معایب خود را برای بازسازی آشپزخانه دارند. علیرغم باور عمومی ، چوب همیشه گزینه برتر نیست. در برخی شرایط ممکن است صفحه MDF مواد بهتری باشد.

 

برای صاحبان خانه هایی که در حال ساخت و یا بازسازی خانه هستند ، دانستن تفاوت بین این دو ماده و ویژگی های هر یک ضروری است. در زیر ، ما هم MDF Board و هم چوب جامد را بررسی می کنیم ، با ذکر مزایا و معایب هر یک از آنها و بهترین کاربردها برای هر ماده.

 

چوب جامد

چوب جامد ماده اصلی مبلمان برای هزاره ها بوده است. برای اهداف تعریف ، چوب جامد به چوب طبیعی اشاره دارد در حالی که اصطلاح “چوب مهندسی” به انواع دیگر مواد چوبی مانند MDF Board اشاره دارد. در حالی که چوب جامد فقط از چوب تشکیل شده است ، چوب مهندسی شده ترکیبی از چوب واقعی ، روکش ، الیاف ، رزین و چسب است.

 

مزایای چوب جامد

مقاومت و دوام – چوب جامد به طور چشمگیری محکم و محکم است. اگر به دنبال خرید چیزی هستید که برای چندین دهه طول بکشد ، مبلمان چوبی جامد عالی است. چوب جامد آنقدر محکم است که در تمام دنیا از آن برای برپایی کل ساختمان ها و حتی پل ها استفاده شده است. البته ، انواع مختلف چوب از مقاومت بالایی برخوردارند. به عنوان مثال ، بلوط قوی تر است و ماندگاری بیشتری نسبت به سرو دارد.

 

منبت کاری بر روی کابینت های ام دی اف

منبت کاری بر روی کابینت های ام دی اف

 

زیبایی شناسی

از نظر شکل ظاهری ، چوب جامد از نظر زیبایی بی نظیر است. این دانه زیبا دارد که منجر به زیبایی مبلمان می شود. اگر زیبایی و سبک برای شما اولویت اصلی است ، چوب جامد یک انتخاب محکم است. اما درست مانند استحکام و دوام ، انواع مختلف چوب از نظر زیبایی شناسی متفاوت هستند. به عنوان مثال ، در حالی که بلوط قرمز از بلوط سفید قویتر است ، از بلوط سفید بیشتر استفاده می شود زیرا ظاهر آن بهتر است.

سفارشی سازی – هنگام استفاده از چوب جامد ، مبلمان را می توان به روش های مختلفی از جمله شکل ، پایان و رنگ سفارشی کرد.

ارزش – ارزش مبلمان ساخته شده از چوب جامد بیشتر از مبلمان ساخته شده از چوب مهندسی است ، اگرچه در برخی موارد مبلمان MDF می توانند بسیار گران قیمت باشند. برای صاحبان خانه که می خواهند قیمت بهتری برای خانه خود بدست آورند ، افزودن عناصر چوب جامد می تواند برچسب قیمت را افزایش دهد.

 

راحت تر برای شخصی سازی درب کابینت در سبک های متنوعی ارائه می شود. درهای کابینت به سبک شیکر ، درهای تخت با صفحه تخت ، درب های داخلی ، درهای برجسته و موارد دیگر وجود دارد. سهولت سفارشی سازی تخته های MDF تشکر از این تنوع است. تخته MDF به دلیل ساختار خود می تواند به روش های مختلفی بریده و سوراخ شود و هیچ آسیبی نبیند.

 

 

برخی از تخته ها مقاومت در برابر آب بهتری دارند. اگر قصد دارید از تخته MDF در مناطق با رطوبت بالا مانند حمام استفاده کنید ، می توانید تخته های MDF تهیه کنید که به طور خاص ساخته شده اند تا در برابر آب بسیار مقاوم باشند.

در اندازه های بزرگتر از چوب جامد موجود است. اگر پروژه ای دارید که به یک قطعه چوب بزرگ و بدون درز نیاز دارد ، MDF گزینه پیشنهادی است. به شباهت های MDF با چوب جامد در Wellborn Cabinets نگاهی بیندازید.

 

 

سرانجام ، MDF اغلب ارزان تر از چوب جامد است اما هنوز هم به همان اندازه قوی است و با نگهداری مناسب می تواند دوام زیادی داشته باشد.

از طرف منفی ، MDF Board به راحتی خراشیده می شود و پس از این ترمیم نمی شود. این بر خلاف چوبی است که می توان آنرا سمباده زد تا از بین بردن هرگونه آسیب سطح. علاوه بر این ، MDF Boarddo هنگام قرار گرفتن در معرض گرمای شدید عملکرد خوبی ندارد زیرا مواد اصلی آسیب می بینند. به همین دلیل MDF Board مواد خوبی برای مبلمان فضای باز نیست.

 

جایی که از صفحه MDF استفاده می شود

MDF بیشترین کاربرد خود را در کابینت آشپزخانه پیدا می کند. اکثر کابینت های آشپزخانه از عناصر چوب جامد و MDF تشکیل شده اند. تخته MDF معمولاً به دلایلی که در بالا ذکر شد ، روی درها و تخته های داخلی وجود دارد (رنگ آمیزی آسان تر ، تمیز کردن آن پیچ نمی شود و غیره).

 

تنوع

انواع مختلفی از چوب وجود دارد که هر کدام از نظر مقاومت ، هزینه و شکل ظاهری متفاوت هستند. می توانید نگاهی به گالری پروژه ما بیندازید تا در مورد گزینه های کابینت خود ایده بگیرید. این را با انواع مختلفی از لکه ها و پوشش ها ترکیب کنید و می توانید چیزی بسیار منحصر به فرد برای خانه خود پیدا کنید.

 

یکدست بودن درب کابینت ها در کابینت ام دی اف چشمگیر نمیشود بر خلاف سایر کابینت آشپزخانه اگر قصد خرید کابینت های ام دی اف دارید حتما از دو نوع رنگ (معمولا سفید و قهوه ای) استفاده کنید.

 

جایی که از صفحه MDF استفاده می شود

MDF بیشترین کاربرد خود را در کابینت آشپزخانه پیدا می کند. اکثر کابینت های آشپزخانه از عناصر چوب جامد و MDF تشکیل شده اند. تخته MDF معمولاً به دلایلی که در بالا گفته شد (آسان تر رنگ آمیزی ، تمیز کردن راحت ، تاب نخوردن و غیره) روی درها و تخته های داخلی وجود دارد.

 

اما این فقط آشپزخانه ای نیست که MDF از آن استفاده می کند. در حمامی که رطوبت زیادی وجود دارد ، MDF انتخاب ارجح بر چوب جامد است. این به این دلیل است که با تغییرات رطوبت و دما در حمام آسیب نمی بیند. هنگام تهیه MDF برای استفاده در حمام یا هر محیط مرطوب دیگر ، بررسی کنید که مخصوصاً در برابر رطوبت مقاوم باشد. تخته های ام دی اف طبیعی در تماس با آب به راحتی آسیب می بینند.

 

کابینت های ام دی اف

برای محافظت در برابر آتش ، تخته MDF مقاوم در برابر آتش توصیه می شود. گرچه این نوع MDF در مناطق تجاری بیشتر دیده می شود ، همچنین می توان از آن در خانه برای محافظت در برابر آتش به ویژه در مکان هایی مانند آشپزخانه و اتاق خواب استفاده کرد.

 

نکته دیگر هنگام استفاده از تخته MDF ، مقایسه آن با تخته سه لا است. این لزوماً مقایسه ای نیست که برای کابینت آشپزخانه انجام می دهید ، اما در موارد دیگر ساخت و ساز انتخاب تخته سه لا در مقابل MDF ممکن است انتخابی باشد که باید در نظر بگیرید.

 

MDF همچنین می تواند صرفاً برای اهداف زیبایی استفاده شود. یک مثال خوب در این مورد لکه بینی است. برخلاف سالهای گذشته که چوب تنها ماده ضدعفونی کننده مورد استفاده بود ، امروزه انواع مختلفی از مواد از جمله تخته MDF استفاده می شود. روکش ام دی اف در بسیاری از سبک ها می تواند سفارشی باشد و در آشپزخانه ، اتاق نشیمن یا حتی سرویس بهداشتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

اگر در مرحله ارتقا آشپزخانه خود هستید ، کابینت هایی با درب MDF را انتخاب کنید. مثل همیشه ، ما اینجا هستیم تا به هر چیزی کمک کنیم. در صورت استفاده از MDF در خانه با هرگونه سوال و سeriesال با ما تماس بگیرید.

کابینت ام دی اف (MDF) تصویر هفتم

 

X